Fawlty & Jones Ierse Setter kennel. Ierse Setter pups de dracht - Fawlty & Jones Ierse Setter Kennel. Fokker van de Ierse Setter in Noord-Limburg, met af en toe pups.

You Tube
FaceBook
Adres
Telefoon Nummer
E-mail
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Puppy's > Puppy Pagina

O-nest

de dracht

Zaterdag 6 januari
We zijn er bijna! Image is al weer ruim 8 weken drachtig. De buik groeit nog flink door. Ze heeft moeite met op de bank stappen, moeite met liggen en moeite met eten. Maar ook het lopen gaat niet meer zo gemakkelijk. Draven doet ze al een aantal dagen niet meer. Ze loopt, waggelt een beetje, met de knietjes ver uit elkaar, om ruimte te maken voor haar dikke buik. Een komisch gezicht.
Ze slaapt inmiddels al in haar eigen kamertje. Ze kan haar plas niet meer zo lang ophouden. Dus ben ik maar alvast lekker bij haar gaan liggen, kan ik haar 's nachts gemakkelijk een keer extra uitlaten.
Ze loopt nog wel mee het veld in, maar blijft uit de buurt van de andere honden. Zo gauw die beginnen te rennen, zoekt ze een rustig plekje op. En na 10 minuten loopt ze weer richting het huis. Nog even wat snuffelen, en dan afwachten tot ik weer mee naar binnen ga. Snel door naar de werpkist. Om daar weer even fanatiek te graven. Waarna ze op zoek gaat naar een lekkere plek om weer te kunnen liggen. Meestal valt ze uiteindelijk op de bank of in de werpkist in slaap.
De pups zijn duidelijk te voelen. Als ik mijn hand op haar buik leg, voel ik ze volop bewegen.
De laatste loodjes. De laatste dagen...
Dinsdag 26 december
Al weer bijna 7 weken drachtig. De buik groeit flink. De taille is inmiddels helemaal verdwenen. De ribben staan al flink bol. Als ze in het grote veld nog wat probeert te rennen, zit de buik al duidelijk in de weg. Na een paar meter staakt ze dan ook haar poging om de andere honden bij te houden. Ze gaat liever weer heel snel mee naar binnen, om dicht bij mij en de keuken te zijn. Want eten wil ze, de hele dag. Ze ligt dan ook geregeld midden in de keuken te wachten, met zo'n typische blik "is er nog iets te eten?".
Inmiddels hebben we de kraamkamer alvast in orde gebracht. De werpkist staat klaar met mijn slaapbank ernaast. Zo heeft Image lekker de tijd om er aan te wennen. Het is voor haar de eerste keer. Maar ze weet precies wat de bedoeling is. Terwijl ik nog bezig ben met het in orde maken van het kamertje, ligt Image al prins heerlijk op de slaapbank. Ze heeft snel in de gaten dat ze in dit kamertje haar rust kan vinden. En dat de werkpkist haar bescherming biedt. Dus zo gauw de werpkist schoon is en het kleedje erin ligt, stapt ze in de bak: "Zo, die is voor mij! Even uitproberen hoe dat ligt."
De kraamkamer is de komende weken voor haar. Hier kunnen de pups in alle rust geboren worden.
Nog 2 weken te gaan...
Vrijdag 15 december
Ruim 5 weken drachtig. Image is graag dicht bij me in de buurt. Als ik naar buiten ga loopt ze mee. Maar rennen doet ze niet meer zo veel. De eerste paar minuten is ze nog actief. Maar daarna loopt ze rustig wat rond, geurtjes opsnuiven. Komen de wildebrassen Lavender en Nature wat te dicht in de buurt, snauwt ze wat en loopt dan weg. Ze zoekt duidelijk de rust. Maar als er iemand de oprit op komt trekt ze toch weer een sprintje. Want ze weet inmiddels dat veel mensen speciaal voor haar komen. En die extra aandacht vindt ze maar wat leuk. Maar zo gauw ik weer naar binnen ga, staat ze direct naast me. Ze gaat weer gezellig mee naar haar favoriete plekje op de bank. Daar gaat ze nog eerst even op de uitkijk zitten. Want, stel je voor dat er weer bezoek komt, die wil ze toch echt niet missen. Maar na een paar minuten geeft ze het op en gaat weer lekker verder slapen. Af en toe ligt ze voor zich uit te staren, alsof ze aan het overdenken is hoe ze het straks allemaal zal gaan doen.
In de loop van de middag is ze niet meer bij me weg te slaan. Loopt wat te piepen en kijkt me aan met een blik van "Wordt het niet weer eens tijd dat ik wat te eten krijg? Ik moet toch goed eten voor mijn puppies?". Tja, die blik is natuurlijk niet te weerstaan...
Vrijdag 8 december
Gisteren hebben we de echo laten maken. Wat we al dachten werd bevestigd. Image is drachtig!!!
Adres
Telefoon Nummer
E-mail
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu